söndag 26 augusti 2012

Lite harmoni

Så var semestern slut då. Längtar inte direkt till jobbet, men det känns ok. Jag är utvilad och det konstanta surret i huvudet jag fortfarande hade för .... Ja två-tre veckor sen har lagt sig. Haft en skön helg, en helg som jag vill ha den, som om jag har hittat tillbaka. Så håll i hatten, nu kör vi. Det ska bli en bra höst!


måndag 20 augusti 2012

En dag i Bromma

Ligger i bäddsoffan hos min far. Axlarna nere och kroppen mår ganska bra. Huvudet på väg åt rätt håll det med. Hjärtat... well... snart så!

Som tur är så bor pappa i en del av Stockholm jag inte får panik av. Så efter att ha sovit länge, ätit frukost länge o läst lite, så gav jag mig ut o gick. En dryg timma, drygt 7 km (runkeeper la av när jag nästan var framme). Jättefint och jätteskönt!! Eftermiddagen och kvällen tillbringades på balkongen, först med bok sen med sallad o vin.

Kontentan: jag tar vara på min semester!



söndag 19 augusti 2012

På spåret

Min semester går ut på att jag ska orka jobba när jag kommer tillbaka. Vet att det är väl det de flestas semester går ut på, men har jag inte fått hitta en balans innan jag kommer tillbaka så vet jag inte hur det ska gå.

Så jag slappar! I veckan har jag gjort så lite som möjligt. Solat o läst. Tänkt. Funderat på hur jag faktiskt vill att mitt liv ska se ut... Det är inte lätt, men jag närmar mig och har jag lite koll och är tillräckligt utvilad så kan jag nog ta mig dit. I helgen har jag firat Staffans födelsedag hemma hos Staffans föräldrar med syskon och syskonbarn... Staffan ville inte fira, men eftersom jag våldgästade så bestämde Malin att så skulle vi göra :-P skönt att umgås med dem o lisa. Man behöver inte tänka så mycket men det gör inget om man gör det heller.

En vecka kvar har jag o jag känner att jag inte vill börja jobba nu men jag kommer nog överleva hösten. Och svämmar det över igen så får jag väl ta en vecka till... Men först Stockholm!! Får vi se vad huvudstaden och min far har att erbjuda :-)


fredag 17 augusti 2012

Jag o min väska

Vi sitter här på tåget o slappar. Vi har varsitt säte och breder ut oss som sig bör i 1klass. Det hade varit lite mer exklusivt om det inte var så att vi satt på Tåg i Bergslagen och hinner man först så får man plats i gamla 1klassdelen. Vi är värda det både min väska o jag.

På väg till Öret. Farmor ska hälsas på, födelsedag ska firas o försäljare ska skämmas ut. Tror det blir en bra helg :-)


torsdag 16 augusti 2012

Klämma hur mycket jag vill

I april hittade jag en väska som jag verkligen ville ha. Den var dyr. Men jag ville inte köpa den eftersom jag inte direkt varit stabil. Jag har gått o tittat på den sen dess. Gått ut på lunchen o tittat på den, klämt lite, öppnat den, tittat på prislappen o hängt tillbaka den. Varje gång jag varit på stan, dvs nästan varje dag sen april. Idag, efter konsultation med syster så köpte jag den! Känns lite fjuttigt om man ser det ut många andra perspektiv än just det att den är snygg o jag ville ha den.... Men den är fiiin :-)


tisdag 14 augusti 2012

Kantarellomelett är inte äckligt

Nog är det väl meningen att man ska ladda batterierna på semestern? Började dagen med att stänga av väckarklockan och bestämde mig för att inte gå ut o gå innan massagen :-) sen gick jag till paus. 75 min helkroppsmassage. Tack så mycket Malin o Patrik! Nacken är totalt massakerad och skulderbladen känns som om de ska trilla av, men jag tror det är en bra start. Snubben hittade tom. muskelknutor i benen som han tryckte bort... Gick groggy o osminkad till stan, handlade kantareller o aprikoser på torget, gick hem o satt på balkongen i solen några timmar, målat naglar, ätit kantarellomelett o tänt ljus. Nu funderar jag på om jag ska fortsätta titta på tv eller om jag ska lägga mig på spikmattan.... Hm... Just idag älskar jag att ha semester extra mycket!





fredag 10 augusti 2012

När det dånar i huvudet

Jag behöver något att göra hela tiden. Något som distraherar tankarna. Det snurrar så mycket att det tillslut dånar galet. Hur har jag märkt det? Jo ibland stannar allt. Kroppen slappnar av, jag ser allting runt omkring mig och är medveten om det o så blir det tyst. När jag inte har folk omkring mig så läser jag. Ibland har jag dock ingen bok nåra till hands men jag har hittat mitt wordfeud! Det som tar all min koncentration och jag kopplar bort omvärlden! PicsArt! Inte ett spel. I don't do spel! Det är bildredigering! Jag fixar om bilder enligt tema, gör collage, använder bilder jag egentligen inte orkar titta på eller bilder på något jag gjort. O jag blir totalt avstängd från omvärlden och från mig själv. Skönt med paus!


onsdag 8 augusti 2012

Borta bra men hemma bäst...?

Hm... Regnet öser ner utanför. Har suttit o stirrat på det i en timma nu tror jag. Ska inte klaga egentligen, det har ju varit bra väder med bara ett par störtskurar då o då.

Det var i alla fall skönt att vara borta. Längtar lite tillbaka dit o till ron jag hade att läsa. Att vara i en annan värld. Väldigt avkopplande!


söndag 5 augusti 2012

Dubbel regnbåge

Borta bra men hemma bäst! Haft det underbart i en vecka. Sol, bad, aioli, vin o enorma mängder iste. Här är luften svalkande. Njuter av att vara ute o gå, rensa huvudet så bra det går.

Det regnade förut, samtidigt som solen strålade... Det kom en regnbåge. Eller det kröp faktiskt fram en till, så det var en dubbel regnbåge. Regnbågen har så många olika betydelser i alla religioner och drömtydningar och mytologier men jag bryr mig bara om att den ger mig hopp. Och ro. Jag blir lugn. Det behövs.