tisdag 30 oktober 2012

Dagens ros

Jag vaknade 06.30 av att jag fick ett sms från en kollega. "GRATTIS till dagens ros!!" Va!?!? Jag!?!? Jajjemen! Sen skrev syster o så en kollega till. Blev överfallen på jobbet med massa grattis och ja, man blir GALET GLAD av dagens ros! Inte nog med att kunden är nöjd och inte nog med att hon sa tack så mycket för all hjälp... det händer faktiskt då o då och jag blir jätteglad då med. Men att faktiskt göra det där lilla extra som jag själv så många gånger tänkt att jag ska göra men aldrig gjort. Att faktiskt skicka in Dagens Ros.
Stubinen må ha varit kort idag med, men jobbet var lättare!



måndag 29 oktober 2012

Fel sida

Vaknade på fel sida helt klart. Fjärrkontroll flög i golvet för att batterierna var slut. Jag stoppade mig från att slänga väskan (med systemkamera i) i golvet och hoppa på den för att jag inte hittade lypsylet... Irriterad på jobbet och arg på den isande blåsten.

För att vända på det. Otroligt vacker morgon, jag vaknade i alla fall utsövd. Mormor fyller 90 idag och kläcker kommentaren "den gamla fröken där nere, hon är gammal hon. Hon är 90!" Jupp, man är så gammal som man anser sig vara.


söndag 28 oktober 2012

Guldhöst

Så underbart höstväder hela helgen! Jag vet inte riktigt hur långt jag har gått, men många rundor i solen och en i mörkret nu på kvällen.

Jag har det så bra just nu och idag fick jag njuta av en extra lång mysig sovmorgon, lång frukost och en promenad innan det bar av till Vårdsnäs för att fira mormor. Strålande sol över eklandskapen och god mat. Helt klart en bra helg och en bra söndag!






fredag 26 oktober 2012

Så var det kallt igen!

Underbart fint i morse! Lite snö, strålande sol och kallt. O så vågade jag ha på mig mina knallorangea strumpbyxor som strålade ikapp med träden. Nu tar jag helg och kanske går o köper mig en kofta...




torsdag 25 oktober 2012

Och så var det nästan sträckläsning igen

Första delen av treologin tog det ett år att ens börja på, men när jag väl börjat så kunde jag inte sluta. Andra delen har jag precis slagit igen nu. Eld. Det har tagit liiiite längre tid att läsa, men jag har lite andra saker att göra nu. Men bra bok! Det spelade ingen roll att det är en ungdomsbok och den handlar om ungdomsproblem. Det är bra böcker och det är skönt att inte alltid läsa tunga böcker!

För övrigt så kom första snön förut. I ett stormsvep täcktes gyllentorget av vitt kladd. Där är det borta igen, här är det fortfarande lite vitt...


tisdag 23 oktober 2012

För att jag multitaskar

Jag kör lite dubbelt ikväll. Satte en tvätt direkt efter jobbet, åt, hände tvätten och satte en ny. Gick och tränade. Hängde den andra tvätten, handlade, duschade, målat naglarna och nu väntar på att tvätt ska torka. Jag råkade handla när jag var hungrig... Därav muffinsen. För att de det positivt så var det bara en, inte fyra!

Åhléns ligger lite för nära jobbet o så skickar de ju hem information om allt jag vill ha. Hm... Är det verkligen okej? Body shop... "kära tomten!" Väldigt nyfiken på tranbärsgrejerna som kommer 1a november. Vääääldigt nyfiken!


måndag 22 oktober 2012

Dessa färger!


Det går så fort. Veckorna flyger iväg! Som tur är har jag massa underbart att fylla dem med. Speciellt helgerna. Nya äventyr, nya erfarenheter. Hittat nytt lunchställe och insett att grannstaden inte är så tokig i alla fall! Det gäller bara att hitta rätta platserna och med rätt sällskap.

Jag älskar hösten. Det är lite tråkigt när regnet är konstant, men det gråa stör mig inte. Alla träd lyser ju som solen och det väger upp mycket!

Mina fina nya toppar. Jag hittade ju dem efter slit! Älskar färgerna!

Finbesök från grannen 

Hemma på min gata i stan... Där!

Underbara färger! Jag har det så fint här!

På nya äventyr


Hittade en mårklig fågel.... önskade jag att jag kunde mer än Kaja och Gräsand.




Och så scouterna! Riktigt kul är det!

fredag 19 oktober 2012

Telefontid @Jenkas soffa

Fredagskväll. Sushi och te. Jag vet inte hur man ska se på den kombon, men jag har det bra i alla fall. Det är helt tyst i lägenheten. Några ljus flämtar och axlarna är på väg ner till rätt position igen. Mitt nya doftljus som jag ute helt håller med om att det luktar kanel, sprider i alla fall sin doft i hela lägenheten. Jag har legat o pratat i telefon ett bra tag och min fredagskväll är sådär skön som fredagskvällar ska vara.



torsdag 18 oktober 2012

Vad häftigt!

Hade en kund igår, en liten tant. Hon tittade på mitt armband o frågade om det verkligen var en dödskalle. Jag sa att ja det är det. Då sa hon "vad häftigt, den skulle ju till och med jag passa med"


tisdag 16 oktober 2012

Shopping

Fick lite pengar att göra av med. O det var ju toppen, för jag behöver verkligen nya kläder!!! Problemet är att ju mer jag går ner i vikt desto mer kräsen blir jag på vad som får hamna i min garderob. Det tog en timma igår o två timmar idag att bestämma mig!!! Hur är det möjligt? Tre toppar har flyttat in så då tänkte jag att tre saker måste flytta ut. Sagt o gjort, två kjolar, en klänning och jag vet inte hur många toppar som rök. Myrorna rikare och jag lite nöjdare. Nu är det bara en rensning av scarfsar och halsdukar som ska göras, för efter en månad så har jag hittat halsduk och vantar som är värda en flytt till mi casa.

O så har jag börjat titta på halsband igen o hittade en uggla på glitter. Den tjatade så den får hänga med till jobbet i morgon tror jag :-)



söndag 14 oktober 2012

Försöker komma ihåg

När allting är skit eller inte bara skit, ångest. När allt kraschar, då försöker jag hålla mig stenhårt fast i min filosofi att allting händer av en orsak. Det är otroligt svårt för det är inte alltid att man bryr sig om det just då.

Jag har i alla fall haft en förträfflig helg! Axlarna är långt nere, typ där de ska vara. Och så har jag bestämt mig att mina scouter ska få komma igång att bli seniorer... Eller utmanare som de heter nu för tiden. Jag bakar tigerkaka till dem :-P Det bästa med att baka tigerkaka är att man får slicka skålen. Det sämsta med att slicka skålen är att man har fått i sig tillräckligt med socker för att känna sig lite hög o man är inte alls sugen på tigerkaka!



fredag 12 oktober 2012

30 år och egotripp

Sitter o väntar på systern som duschar. Wook intagen, GT fixad och sörplas in. Trött! Vill ha mer GT tror jag... O så det där som man gjorde på facebook i början. La upp sjuka mängder bilder på sig själv från samma tillfälle men med olika miner... SKÅL! Det är fredag!




torsdag 11 oktober 2012

Orkidéer

Det är så knäppt! Jag är totalt värdelös på att hålla växter vid liv. Växter som någon annan har försökt att ta död på i år men inte lyckats, flyttar hem till mig o tokdör. Det slår aldrig fel. Jag kan torka ihjäl en kaktus! Det har hänt några gånger faktiskt. Men det finns en sorts växt som tål mig. Orkidéer! De blommar o blommar o när jag tror att det är kört, alla blommor har fallit så hittar jag alltid ett nytt litet spröt på väg. Så även nu. Orkidéerna jag fick i födelsedagspresent blommar fortfarande helt galet och min lilla vita orkidé som jag fick samtidigt.... Ja den kommer igen den med. Resten är på god väg att dö...

Kanske skulle ta o vattna!


onsdag 10 oktober 2012

Linssoppa

Jag fick en idé om linssoppa från någon blogg jag läst. Det var ett tag sen så jag kommer inte ihåg vilken. Det var selleri, linser o krossade tomater kommer jag ihåg. Jag slängde i lite till! O så gott!! Sjukt gott! Sitter under min filt i soffan och funderar på om jag kanske ska ha lite till.... Men det ska ju bli matlådor.


tisdag 9 oktober 2012

Betty Boop

En kollega kom och ville ha hjälp och si samma andetag som hon tar mig under armen så säger hon "Nu får du inte gå ner mer i vikt, annars försvinner vår Betty Boop" Jag tycker det är så roligt, en annan kollega sa för några månader sen att jag var kontorets Betty Boop, att jag liknade henne. Jag tar det som en komplimang helt klart! Men jag vet inte om det stämmer det där med vikten... jag har fortfarande rumpan kvar så lite till gör inget :D

Bilden tagen från lastfm.se

Frustrerad på jobbet som inte bara flyter på. Fick i alla fall äntligen tag på en pärla på en låneavdelning som visste hur jag skulle göra för att lösa mitt största problem. Funderar på att skicka blommor till henne! Tränat skiten ur mig, huvudet har slutat snurra och jag tänker att Betty Boop sitter mer i själen.

söndag 7 oktober 2012

Kanelkaffe och portergryta

Hur underbart är det inte när man varje höst kommer på att hälla lite kanel i kaffepulvret när det bryggs? Yummy!

Gick upp tidigt för att tvätta. Gick en promenad och bestämde mig för att mina svampar skulle få simma i en gryta! När den puttrat 4 timmar var jag så hungrig att jag nog åt lite för mycket av den! Såååå god! Har jag nämnt att jag älskar hösten? Just nu sitter jag med datorn i knät, dricker te och tittar på Rizzoli and Isles. Alla ljuen är tända, axlarna nere där de ska och snart är även denna helg slut...


lördag 6 oktober 2012

Hejja hösten!

Gick upp skapligt tidigt i morse för att ta mig till mamma. Jag gick (ca 5 km) och det var helt fantastiskt! Klarblå himmel och solen stod fortfarande lågt. Har inte slappat så mycket alls, men det gör inte så mycket. Att vara ute hjäper en stressad kropp och rörigt huvud vilken dag som helst! 


Blir man inte lite extra lycklig av dessa vackra färger?


Gillade att solen gav reflexer på bilden.

Lille broren på väg på galej =)

Mamma o jag plockade äpplen



Hittade för fösta gången mina trattögon! När jag väl börjat se svamparna så fanns de ju överallt!

Mami i trattskogen
Gick hem! Var tvungen att stanna utmed ån o ta en bild. Hade gärna haft stativet med mig, men jag fick nöja mig med en parkbänk.

Den sista bilden för dagen blev lite suddig, men jag gillade den ändå.


fredag 5 oktober 2012

Fredagsmys

Efter den här veckan är jag ganska nöjd med mig fredagskväll. För många timmar på jobbet, rörigt i huvudet och man blir inte på jättebra humör när man bestämmer sig för att ta tag i energiintaget igen. Kanelbullens dag firades i alla fall... Jag menar.... carpe cordelium!

Har en sträng budget just nu, semestern kostade pengar så du ska balansen återställas! Men jag tyckte att lite höstpiff kunde jag få. Lite gräs o några små pumpor. Tänt ljusen på balkongen och det ser så mysigt ut! Nästan så att jag skulle vilja ta min tekopp o sätta mig där istället, men det är för kallt. Nöjer mig med att sitta och titta på Mona Lisas leende och tittar ut mot balkongen då o då. Har en alldeles förträfflig fredagskväll!